Partners

  Hoi Els, hoi Dick
Ik heb met belangstelling over jullie reizen gelezen en ik denk er nu over om zelf ook zoiets te gaan doen. Ik wil dan niet naar Timboektoe maar denk er over om een keer naar bijvoorbeeld Nepal te gaan fietsen. Ik denk dat er bedrijven zijn die best wel geïnteresseerd zijn om hun materiaal door mij onderweg te willen laten testen. Dat is een hele mooie gelegenheid toch?
Het geld dat na mijn fietstocht overblijft wil ik dan aan een goed doel schenken. Mijn vraag is:  Wie betaalt jullie fietsen en tassen en tent en zo? Hoe komen jullie aan die sponsors... hoe regel je zoiets?


Dit is toch een misverstand dat we uit de weg willen hebben. Onze fietsen, tent en tassen hebben wij zeven jaar geleden zelf betaald. Net zoals de rest van onze uitrusting. Van onze reizen is geen kilometer gesponsord. Wij betalen alles zelf.
Sinds we ons inspannen voor Stichting Klein Verzet is het wel zo dat een aantal organisaties hebben aangeboden ons daarmee te helpen.
Dat doet ieder op z'n eigen wijze. Vittorio, onze fietsenmaker, helpt ons bijvoorbeeld met het onderhoud van de fietsen. De firma AGU helpt ons door in hun uitgaven bekendheid te geven aan de activiteiten die wij ondernemen voor de diverse goede doelen.
Daar staat tegenover dat wij ook klaar moeten staan wanneer er in die organisaties activiteiten zijn op promotioneel niveau.
Er wordt vaak gedacht dat bedrijven, wanneer je een fietstocht gaat ondernemen, meteen klaar staan met sponsoring. Dat is niet zo. Deze organisaties krijgen tientallen verzoeken per jaar die allemaal neerkomen op hetzelfde: 'ik wil graag lang op vakantie... wilt u a.u.b. meebetalen?'
Vergeet niet dat bedrijven commerciële organisaties zijn met maar één doel: winst maken. Wanneer je bij een bedrijf met een sponsorverzoek aanklopt zul je heel duidelijk moeten aangeven waar men precies de winst kan verwachten en hoeveel dat volgens jou zal zijn.
Een sponsorverbintenis is namelijk niets meer dan een arbeidsovereenkomst
 

Wereldfietsers?

dickenelsoppadIn ruim negen jaar reden Dick en Els ruim 111.000 kilometer door vijf continenten. Ze doorkruisten ruim vijftig landen en stonden met hun fietsen op  een paar van 's werelds meest afgelegen plekken. Tijdens die reis hebben ze geschreven en gefotografeerd.
Het resultaat daarvan vind je op deze website. Honderden reisverhalen en duizenden foto's; met het doel anderen te inspireren tot een omslag in het leven.
Voor degenen die niet gaan fietsen maar liever thuis blijven staan er bijna honderd wereldrecepten.

Inmiddels zijn Dick en Els gestopt met fietsen en wonen ze in Den Haag. De fietsen staan in de schuur en hun tent is ingepakt. Els werkt "in de zorg". Dick is grafisch vormgever en bouwt websites.
2fietsenoppad224