Over het Panamakanaal... is dit Noord Amerika?

ˇPura Vida!


Dick en Els

Een andere Fietskoerier deze maand dan jullie gewend zijn. Geen spannende en sappige verhalen, geen ellende, geen gezeur. Er is deze maand namelijk helemaal niets gebeurd. Niets waarover we naar huis gaan schrijven. We hebben gefietst van Ciudad de Panamá naar San José, Costa Rica. Elfhonderd kilometer door een pittig heuvellandschap over de Interamericana, met een lus over het Azuero Peninsula. Onderweg zwommen we in de Stille Oceaan, sliepen we bij leuke mensen in hun tuin, op exotische stranden en in brandweerkazernes. Hieronder een foto-impressie.


Dick en Els
El Puente de Las Americas; de brug over het Panamakanaal. De foto is genomen door de man in het midden. Rekening houdend met hoe ontzettend dronken hij was is het een godswonder dat alles er op staat.
Een paar kilometer verop troffen we de mannen op de rechterfoto... de 'Pepsi-Cola Kids'.
Dick en Els
Dick en Els
Een verzameling Panamees blik. Van links naar rechts: Nummerplaten... net zo kleurig als het leven zelf. Ook fietsers zijn verplicht er één te hebben (onder het zadel).
Langs de Panamericana (die in Panamá Interamericana heet) staat iedere 5 kilometer een bord zoals dit. Kilometer 0 is in La Ciudad.
Klim? Nadat we het ontdekt en begrepen hadden zijn we op zoek gegaan naar: Reeb, Eniw, Rasug, eeffoC en etalocohC.
De foto's van de schoolbussen zijn genomen rond La Ciudad.
Dick en Els
Het kerkje staat in de buurt van Playa Venoa, aan de zuidkust van het Azuero schiereiland. De melkbussen roepen ondergesneeuwde jeugdherinneringen op over fietsen door de Bodegraafse Meije.
De foto rechts is genomen op het strand van Santa Clara. We waren er de enigen.
Dick en Els
Murals. In Centraal Amerika bestaan ze nog... reclameschilders.
Dick en Els
Drie foto's genomen in La Arena op het Azuero schiereiland in het zuiden van Panama. La Arena is het terracotta-centrum van Panamá.
Dick en Els
In La Concepcion, een Dorpje van 80 inwoners logeerden we bij Rachel. Rachel doet vrijwilligerswerk voor het Peace Corps en dit is haar wc. Twee dorpen verderop fotografeerden we de kerk.
Dick en Els
Het Azuero schiereiland lijkt een fietsparadijs. Lijkt! Wat op de foto's niet te zien is dat is dat het er waait... nogal.
Dick en Els
Dick en Els
En dan te bedenken dat we hier op dit moment in 'de winter' fietsen. In het 'bloeiseizoen' staat alles vol.
Dick en Els
Onderweg op de Interamericana van Panama naar Costa Rica. Een over het algemeen goede weg door een zwaar begroeid heuvellandschap.
Dick en Els
Mariposas, Serpientes y Cocodriles. De laatste gefotografeerd onder de brug bij Taracoles, Costa Rica. De grootste van de drie is zes meter lang... groot!
Dick en Els
Costa Rica!
Dick en Els
Vlak na Dominical, op de Costanera, reden we over deze brug en keken naar beneden... er was een ongelukje gebeurd. Veel verwrongen staal maar gelukkig geen bloed.
Dick en Els
Nieuwe vrienden: Jean-Pierre uit Brazilië is sinds kort 65 en al heel veel jaren onderweg. We troffen hem bij Dominical op z'n derde interamerikaanse trip. Daarnaast twee foto's van de bombero's van Ciudad Neilly en Quepos. Als fietser ben je welkom in de Costaricaanse brandweerkazernes. In elke kazerne is een slaapzaal, een douche, een keuken, een warm welkom.