Waarheen... waarvoor?


Waarheen... waarvoor

Hoeveel kilometer rijd een wereldfietser nu eigenlijk per dag? Wat is het gemiddelde tot nu toe en wat de hoogste snelheid? Waar was de zwaarste klim en waar de steilste afdaling? Hoeveel lekke banden tot nu toe? Welke muntsoort gebruiken ze op dit moment en wat is daarvan de wisselkoers? Allemaal vragen die op de pagina's hieronder worden beantwoordt.

Iedere kaart is doorgelinkt naar één of meerdere reisverslagen. Een compleet overzicht van alle gereden kilometer vind je in de downloadsectie van de Fietskoerier.

Wereldfietsers?

dickenelsoppadIn ruim negen jaar reden Dick en Els ruim 111.000 kilometer door vijf continenten. Ze doorkruisten ruim vijftig landen en stonden met hun fietsen op  een paar van 's werelds meest afgelegen plekken. Tijdens die reis hebben ze geschreven en gefotografeerd.
Het resultaat daarvan vind je op deze website. Honderden reisverhalen en duizenden foto's; met het doel anderen te inspireren tot een omslag in het leven.
Voor degenen die niet gaan fietsen maar liever thuis blijven staan er bijna honderd wereldrecepten.

Inmiddels zijn Dick en Els gestopt met fietsen en wonen ze in Den Haag. De fietsen staan in de schuur en hun tent is ingepakt. Els werkt "in de zorg". Dick is grafisch vormgever en bouwt websites.
2fietsenoppad224